vrijdag 26 juli 2013

Rijstburgers met tonijn

Rijst is een belangrijk onderdeel van de Portugese keuken en wordt vaker gegeten dan aardappelen. Omdat het niet altijd lukt de juiste hoeveelheid rijst klaar te maken, blijven er vaak restjes in de koelkast rondhangen. Wat te doen met restjes rijst (witte rijst, wortelrijst, tomatenrijst, paprikarijst,...)??

Er zijn talrijke mogelijkheden, maar deze keer zijn het rijstburgers met tonijn geworden.




Rijstburgers met tonijn (Hamburgueres de arroz com atum)


Ingrediënten:

  • 2 koppen gekookte rijst (ongeveer 300 gr)
  • 1 blikje tonijn, uitgelekt
  • 2 eetlepels gemalen kaas
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 ei
  • snuifje zout
  • een handvol fijngehakte peterselie of koriander
  • paneermeel
  • frituurolie

Bereiding:

Mix de rijst kort in de blender of keukenrobot. Breng over in een kom en voeg de tonijn, de gemalen kaas, de bloem, het ei, een snuifje zout en de peterselie of koriander toe. Meng alles goed onder elkaar.
Indien het mengsel aan de lepel of aan de handen blijft plakken, voeg je beetje bij beetje wat bloem toe totdat het loslaat.

Vorm hamburgers en rol door de paneermeel. Laat 30 min rusten in de diepvries en frituur daarna in de hete frituurolie (180º).

Dien op met een simpele salade.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten