dinsdag 23 juli 2013

Pastasalade met gegrilde zalm

Zalm: een vette vis die rijk is aan omega-3 vetzuren. Het is één van mijn favoriete vissen, zowel gerookt als vers. Er zijn talrijke manieren om deze vis te bereiden, maar vandaag is hij de ster in een heerlijke en gezonde salade.

Deze salade is ideaal om mee te nemen naar het werk, of naar een picknick of, zoals bij ons het geval was, naar het strand.





Pastasalade met gegrilde zalm (Salada com massa e salmão grelhado)


Ingrediënten:

  • 2 zalmfilets (vers of ontdooid)
  • 1 citroen
  • dille
  • een bakje kerstomaatjes
  • 250 gr pasta naar keuze
  • zakje gemengde sla
  • klein blikje maïs
  • 4 eieren

Bereiding:

Kruid de zalmfilets met wat citroensap, wat zout en dille. Laat even marineren.

Kook ondertussen de eieren gedurende 12 minuten in kokend water en de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Laat de eieren afkoelen in koud water. Spoel de pasta onder koud stromend water om het kookproces te stoppen, laat uitlekken en meng er daarna een scheutje olijfolie onder.

Verhit een grillpan en gril, zonder olijfolie of boter toe te voegen, de zalmfilets langs beide kanten tot ze gaar zijn. Zet opzij en laat ze wat afkoelen.

Was de tomaatjes en snijd ze in twee. Laat de maïs uitlekken en spoel even onder koud water.

Snijd de zalm in stukjes, pel de eieren en snijd in schijfjes.

Meng alle ingrediënten in een saladekom en dien op met een vinaigrette naar keuze en wat brood.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten