Klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, nietwaar? Maar er is meer! De voordelen van deze lekkernij zijn groter dan we ons kunnen inbeelden: wanneer gelatine regelmatig gebruikt wordt, helpt het de cholesterol en de bloedsuikerspiegel te verlagen. Omdat het rijk is aan proteïne versterkt het onze beenderen en voorkomt ziektes zoals osteoporose. De hydraterende eigenschappen van gelatine dragen bij tot een mooie en elastische huid en mooie, sterke nagels en haren.
Er zijn ontzettend veel smaken beschikbaar in de supermarkt. Wissel af en kies, indien mogelijk, voor de light versie die nog minder suikers bevat!
Ananas gelatine (Gelatina de abacaxi)
- 2 zakjes gelatine met ananassmaak (ongeveer 180 gr)
- 1 groot blik ananas
- 1/2 liter koud water
Bereiding:
Snijdt de schijfjes ananas in kleine stukjes en zet opzij.
Meet de hoeveelheid ananassap van het blik en leng aan met water tot je 1/2 liter bekomt.
Breng dit sap aan de kook en los daarna de zakjes gelatine hierin op.
Voeg daarna 1/2 liter koud water toe en meng goed. Zet opzij.
Bereidt een (silicone)vorm voor door ze even onder koud stromend water te houden.
Verdeel de stukjes ananas over de vorm en giet daarna de gelatine erover.
Laat enkele uren in de koelkast afkoelen.
Net voor het opdienen dompel je de vorm even in heet water (zonder dat het water de gelatine raakt) zodat je de gelatine gemakkelijker kan ontvormen.
Decoreer naar keuze (bijvoorbeeld met enkele muntblaadjes en stukjes ananas) en dien op.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten