donderdag 19 april 2012

Yoghurt cake

Deze cake is zo makkelijk en snel om klaar te maken dat hij in vele gezinnen wekelijks op tafel komt. Experimenteer met verschillende smaken van yoghurt: van aardbei tot banaan, vanille, kokosnoot...


Yoghurt cake (Bolo de iogurte)

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 1 yoghurt (smaak naar keuze)
  • 2 x het volume van het potje yoghurt in suiker
  • 3 x het volume van het potje yoghurt in zelfrijzende bloem
  • 1/2 x het volume van het potje yoghurt in plantaardige olie

Bereiding:
Mix alle ingrediënten in een kom en giet in een beboterde en met bloem bestrooide bakvorm. Laat ongeveer 50 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180 à 190 graden.

Om te zien of de cake gaar is, steek een spaghettispriet in de cake. Indien de spriet er schoon uitkomt, is de cake klaar. Zo niet, laat hem dan nog even bakken.

Tip: Indien je een luchtigere cake wilt, scheid dan de eidooiers van de eiwitten. Klop de eiwitten stijf en mix de overige ingrediënten. Spatel op het einde de opgeklopte eiwitten voorzichtig onder het cakemengsel.
Tip: Geef de cake een andere toets en smeer de bakvorm in met boter en bestrooi met een mengsel van suiker en kaneel in plaats van bloem.
Opgelet: Zorg ervoor dat het cakemengsel slechts 1/3 van de vorm inneemt, want deze cake rijst fel.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten