Tonijn op Algarfse wijze (Bife de Atum à Algarvia)
Ingrediënten:
- 4 verse tonijnsteaks
- zout en peper
- 2 teentjes look
- sap van 1 citroen
- olijfolie
- 2 uien
- 4 tomaten
- 1/2 groene paprika
- 1/2 rode paprika
- 250 ml witte wijn
- peterselie
- 1 laurierblaadje
Bereidingswijze:
Kruid de tonijnsteaks met peper, zout en citroensap. Laat gedurende 30 min à 1 uur marineren.
Snijd de uien in halve ringen en de tomaten en de look in schijfjes.
In een diepe pan met olijfolie, bedek de bodem met de helft van de uien, daar bovenop de helft van de tomaten en de helft van de look.
Leg hierop de tonijnsteaks en het laurierblaadje en bedek met de andere helft van de uien, tomaten en look.
Voeg de witte wijn en de marinade toe en zet het deksel op de pan.
Laat op een zacht vuurtje koken tot de tonijnsteaks half gegaard zijn.
Hef het deksel van de pan en leg een houten lepel op de pan waarop het deksel kan rusten (zodat deze de pan niet volledig bedekt). Laat nog even verder koken tot de steaks gaar zijn (tijd is afhankelijk van de dikte van de steaks).
Haal van het vuur, bestrooi met verse peterselie en met gekookte aardappelen.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten