Dessert van het huis (Doce da casa)
Ingrediënten:
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 2 eenheden melk (= 2 keer de inhoud van het blikje van de gecondenseerde melk)
- 1 eetlepel Maizena
- 5 eieren
- 1 flesje opklopbare room
- 3 eetlepels suiker
- Petit Beurre koekjes
- koffie
Bereiding:
Splits de dooiers en de eiwitten.
Los de Maizena op in de melk.
Zet een kookpot op het vuur en voeg de melk, de gecondenseerde melk en de eierdooiers toe. Meng goed en laat op een zacht vuur inkoken.
Blijf voortdurend roeren tot het mengsel dikker wordt. Haal van het vuur, giet in een serveerschaal en laat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf en, in een andere kom, de room met de suiker.
Dompel de koekjes in koffie en leg een laagje bovenop de pudding.
Meng de eiwitten voorzichtig met de room en schep dit mengsel in de schaal, bovenop de koekjes. Zet enkele uren in de koekkast.
Mix enkele koekjes fijn in de blender en werk hiermee, vlak voor het opdienen, de schotel af.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten