De soep wordt vaak vergezeld van brood met chorizo en vormt zo een complete maaltijd.
De Caldo verde werd uitgeroepen tot één van de 7 wonderen van de Portugese gastronomie.
Ingrediënten:
Bereiding:
Schil de aardappelen, pel de ui en de teentjes look. Was alles goed en snijd in grove stukken.
De Caldo verde werd uitgeroepen tot één van de 7 wonderen van de Portugese gastronomie.
Groene soep (Caldo verde)
Ingrediënten:
- 250 gr aardappelen
- 1 grote ui
- 2 teentjes look
- 1 liter water
- zout
- 200 gr groene boerenkool
- enkele schijfjes chorizo
- 4 eetlepels olijfolie
Bereiding:
Schil de aardappelen, pel de ui en de teentjes look. Was alles goed en snijd in grove stukken.
Breng het water aan de kook en kruid met wat zout. Kook de aardappelen, de ui en de teentjes look gedurende 30 min in het gezouten water.
Was en snijd ondertussen de groene kool in julienne.
Mix de soep en voeg, indien nodig, wat water en/of zout toe.
Voeg de reepjes kool toe en laat nog 15 minuten koken.
Voeg daarna de olijfolie toe.
Dien op met schijfjes chorizo.
Smakelijk!
Was en snijd ondertussen de groene kool in julienne.
Mix de soep en voeg, indien nodig, wat water en/of zout toe.
Voeg de reepjes kool toe en laat nog 15 minuten koken.
Voeg daarna de olijfolie toe.
Dien op met schijfjes chorizo.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten