woensdag 7 augustus 2013

Gestoomde heek

De heek is een zoutwater vis en behoort tot de magere vissoorten. Hij heeft een vaste consistentie, is wit van kleur, heeft een licht zoete smaak en weinig graten. Eigenschappen die door iedereen worden gewaardeerd en daardoor wordt deze vis gemakkelijker door kinderen geaccepteerd.

In dit recept wordt hij op een heel simpele wijze klaargemaakt om zo zijn volle smaken tot zijn recht te laten komen. Bovendien is dit gerecht uiterst geschikt voor wie een dieet volgt.



Gestoomde heek (pescada ao vapor)


Ingrediƫnten:

  • 4 moten heek (of een andere vaste vis)
  • 4 wortelen
  • 1 broccoli
  • 1 courgette
  • krielaardappeltjes
  • het sap van 1 citroen
  • grof zout

Bereiding:

Bestrooi de moten vis met wat grof zout en het citroensap. Laat een 30-tal minuten marineren.

Begin ondertussen met de voorbereiding van de groenten: was de aardappelen (met schil) grondig, was de broccoli en snijd deze in roosjes, schil de wortelen en snijd in grove stukken, was de courgette en snijd eveneens in grove stukken. Bestrooi met een beetje grof zout.

Stoom de wortelen en de aardappelen gedurende 20 minuten.
Stoom de courgette, de broccoli en de vismoten (zonder de marinade) gedurende 10 minuten.

Dien op met een flinke scheut olijfolie.


Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten