vrijdag 9 augustus 2013

Salade met gerookte zalm en sinaasappel

In een eerdere post had ik al gezegd dat zalm één van mijn favoriete vissen is, zowel gerookt als vers (gegrild, in de oven, gestoomd, gebakken, ...). Ik heb echter een kleine voorkeur voor de gerookte versie: op een toastje met wat ajuin, gewikkeld rond een groene gestoomde asperge of in een heerlijke salade vergezeld van een sinaasappel en zelfgemaakt focaccia brood.

De hoeveelheden van dit recept zijn naar eigen smaak. Ik heb 1 pakje gerookte zalm en 3 sinaasappels gebruikt voor 2 personen.




Salade met gerookte zalm en sinaasappel (Salada de salmão fumado e laranja)


Ingrediënten:

  • een zakje gemengde salade
  • gerookte zalm
  • dille
  • sinaasappels

Bereiding:

Bestrooi de gerookte zalm met wat dille.

Schik de salade op een bord en leg hierop enkele sneetjes gerookte zalm.
Snijd de sinaasappel in schijfjes en verdeel over de salade.

Dien op met (focaccia)brood of croutons.

Smakelijk!

Tip: snijd de sinaasappel boven het bord zodat het sap in de salade valt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten