woensdag 17 februari 2016

Tonijn à Bras

Een simpel gerecht dat snel klaar is. Ideaal voor tijdens de week!




Tonijn à Brás (Atum à Brás)



Ingrediënten:


  • 4 blikjes tonijn
  • 2 pakjes Lays Sticks Naturel (of 500 gr super dun gesneden en gefrituurde aardappels)
  • 140 gr zwarte ontpitte olijven
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eieren + 3 eierdooiers
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peterselie
  • zout en peper

Bereiding:


Laat de tonijn uitlekken in een vergiet.
Pel de uien en de knoflook, snijd de uien in dunne halve maantjes en hak de knoflook fijn.
Fruit de ui en knoflook samen met de olijfolie in een pan tot de ui glazig is.  Kruid met zout.

Klop ondertussen de eieren met de dooiers los en breng op smaak met peper en een heel klein beetje zout.

Voeg de uitgelekte tonijn toe aan de pan, roer goed en laat 1 minuut mee bakken. Doe de Lays Sticks erbij en laat ongeveer 1 minuut al roerend mee bakken.

Voeg de eieren toe en blijf roeren tot deze gebakken en romig zijn.

Haal van het vuur en strooi de peterselie en de olijven erover.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten