Goudbrasem uit de oven (Dourada no forno)
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 grote Goudbrasem (ongeveer 1 kg)
- 2 uien
- 2 teentjes look
- 1 grote paprika
- 2 grote tomaten
- 500 gr nieuwe aardappelen
- grof zout en peper
- tijm
- paprikapoeder
- sap van 1 citroen
- olijfolie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180º.
Maak 2 à 3 insijdingen in de vis, niet te diep.
Snijd de uien in halve ringen en de teentjes look fijn.
Fruit lichtjes in olijfolie.
Snijd ondertussen de paprika in reepjes en bak deze mee met de uien en laat alles garen.
Kruid met peper en zout.
Smeer een ovenschotel in met wat olijfolie en leg een laagje van het ui-look-paprika mengsel. Leg hierop de Goudbrasem en vul de buik van de vis met de rest van dit mengsel.
Was de tomaten, snijd ze in stukken en leg rondom de vis in de schotel.
Was de aardappelen (met schil) en verdeel deze ook over de schotel.
Kruid de vis met peper, grof zout, tijm en paprikapoeder. Wrijf de vis in met deze kruiden en zorg ervoor dat ze goed in de insnijdingen dringen.
Voeg daarna de witte wijn toe (over en rond de vis) en besprenkel de vis met wat citroensap en olijfolie.
Laat de vis gedurende 30 à 40 minuten garen en overgiet regelmatig met de saus die zich vormt in de schotel.
Dien op met een simpele salade.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten