Gebakken peultjes met chorizo (Ervilhas tortas salteadas com chouriço)
Ingrediënten:
- 600 gr peultjes
- 4 eieren
- 60 gr zwarte ontpitte olijven
- 2 teentjes look
- 1 ui
- 1 chorizo
- versgemalen peper
Bereiding:
Snijd de uiteinden van de peultjes en snijd ze daarna in 2 (afhankelijk van de grootte). Kook ze gedurende 5 minuten in kokend water. Laat ze uitlekken en zet opzij.
Kook de eieren gedurende 8 minuten in kokend water. Haal ze uit het water en laat ze afkoelen onder stromend koud water. Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Snipper de ui en de look fijn.
Verwijder het velletje van de chorizo en snijd deze in schijfjes.
Doe een scheutje olijfolie in een grote pan met anti-aanbaklaag en bak de chorizo op zacht vuur gedurende ongeveer 5 minuten. Voeg de fijngesnipperde ui en look toe en bak onder voortdurend roeren nog een 5-tal minuten.
Voeg de peultjes toe en kruid met een beetje peper. Roerbak gedurende 10 minuten.
Dien op met de eieren in partjes gesneden en de olijven.
Smakelijk!
Tip: Ik heb de peultjes en de eieren in de stoomkoker voorbereid: 15 minuten voor de peultjes, 8 minuten voor de eieren.
In plaats van een grote pan met anti-aanbaklaag, kan je dit gerecht ook in de wok klaarmaken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten