En ook deze keer weer met iets zoet.
Deze balletjes worden gemaakt met dezelfde ingrediënten als de bekende Bolo de Bolacha, maar op een andere manier verwerkt en gepresenteerd.
Ze smaken heerlijk bij een kopje koffie of thee!
Koffieballetjes (Bolinhas de Bolacha com Sabor a Café)
Ingrediënten:
- 2 pakjes "bolacha Maria" (Petit Beurre koekjes; 400 gr)
- 200 gr suiker
- 100 gr boter
- 1 ei
- 1 espresso (klein kopje sterke koffie)
- Suiker voor de afwerking
Bereiding:
Begin met de koekjes in stukjes te breken in de beker van de keukenrobot. Hak ze daarna fijn tot poeder.
Smelt de boter in de microgolfoven en voeg bij de koekjes. Voeg ook de suiker en de koffie toe.
Meng enkele seconden in de keukenrobot.
Voeg het ei toe en meng alles in de keukenrobot tot je een soort deeg bekomt.
Haal het deeg uit de keukenrobot en vorm kleine balletjes.
Rol de balletjes in suiker en leg ze in papieren vormpjes. Laat afkoelen in de koelkast.
Bewaar de balletjes in een gesloten tupperwaredoos in de koelkast.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten