zondag 16 juni 2013

Rundsgehakt à Brás

Dit recept is een variant op het typisch Portugees gerecht "Bacalhau à Brás" dat normaal gezien bereid wordt met kabeljauw. De oorsprong van het gerecht is niet echt gekend, maar er wordt gezegd dat het ontstaan is in Bairro Alto, Lissabon.

De kabeljauw werd voor het eerst in de culinaire wereld geïntroduceerd door de Portugezen en ze kennen wel 1001 manieren om deze vis klaar te maken. Het is de meest populaire en meest geconsumeerde vis in Portugal.






Rundsgehakt à Brás (Carne picada à Brás)


Ingrediënten:

  • 1,5 dl olijfolie
  • 500 gr rundsgehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes look
  • 1 laurierblaadje
  • 1 koffielepel mosterd
  • Zout en peper
  • 200 gr fritesticks (bv Lay’s Sticks Naturel)
  • 4 eieren, losgeklopt
  • peterselie

Bereidingswijze:

Warm 3 eetlepels van de olijfolie op in een pan en bak het gehakt tot het los en gaar is. Zet opzij.

Pel en was de uien en de teentjes look. Snijd de uien in heel fijne halve maantjes en snijd de look fijn.

Verwarm de rest van de olijfolie in een pot en fruit hierin de ui, de look en het laurierblaadje tot de ui transparant geworden is. Voeg daarna de mosterd en het gehakt toe, meng goed en breng op smaak met zout en peper.

Voeg de fritesticks toe en meng alles voorzichtig onder elkaar. Voeg daarna de losgeklopte eieren toe en meng, heel voorzichtig, tot ze gaar zijn. Haal van het vuur en dien op met peterselie.

Smakelijk!

Bron: Cozinha Económica (TeleCulinária) nº 31



Geen opmerkingen:

Een reactie posten